Activiteiten

Naast de officiële KNHS-wedstrijden organiseren wij  voor en door onze leden jaarlijks activiteiten. Tijdens de jaarlijkse ledenvergadering inventariseren wij wat onze leden willen en proberen dat te vertalen in een activiteit.

Stampottenrit
In het najaar gaan we met een hele grote club op pad om een heerlijke buitenrit te maken. halverwege de rit wordt er voor een lekkere versnapering gezorgd en als de paarden weer verzorgd op stal staan, sluiten de we dag af met een stampottenbuffet. Onderling wordt vervoer naar en van de heide geregeld.

Afsluitend Themaconcours
Als afsluiting van het binnenseizoen houden we in de overdekte rijbaan een ludiek concours. De leden bedenken zelf een kür of act op muziek passend in het thema. Men kan alleen, met z’n tweeen of met meerdere combinaties meedoen. Op het paard, naast het paard; alles mag! Dit gezellige concours wordt altijd druk bezocht en staat garant voor een superleuke avond.

Broekelo
Met een paar leden trainen wij voor de Boscross in Broekelo. Hier staan over een lengte van ongeveer vijf kilometer negentien hindernissen opgesteld. Belangrijk is dat je veel rij- en springervaring hebt en je paard in goede conditie is.

Strandrit
In september staat een strandrit op het programma. In groepen en indien nodig onder begeleiding gaan we een heerlijke strandrit maken terwijl de begeleiders/ouders genieten van een drankje in een strandpaviljoen.

Ruiterweekend
Hoogtepunt van het jaar is toch het ruiterweekend van vrijdagmiddag tot en met zondagmiddag. Met heel veel leden en ouders gaan we naar Kootwijk waar we een supermooie locatie afhuren midden in het bos. Dagelijks maken we urenlange buitenritten door dit prachtige gebied. In de uren dat we niet op het paard zitten, worden er  allerlei leuke activiteiten georganiseerd zoals knutselen, een spannend avondspel en een bonte avond.

Clubkampioenschappen
Elk jaar strijden de leden om de wisselbeker voor de clubkampioenschappen. Iedereen doet mee op zijn eigen niveau en een officiele jury beoordeelt de gereden proef.