Ontstaan

In de loop der jaren is er op Pensionstal Roosendaal in Bennekom ongemerkt een “Clubcultuur” ontstaan met een duidelijke bindende factor namelijk saamhorigheid en betrokkenheid naar elkaar toe. Met de pensionklanten werd er door Stal Roosendaal al veel georganiseerd zoals het jaarlijkse kerstconcours, het ruiterweekend in april, het gezamenlijk op concours gaan en niet te vergeten de Bixie-dagen.

Om dit “clubgevoel” te versterken en uit te breiden naar onze pension- , lesklanten maar ook lokale en regionale paardensporters in het algemeen is het initiatief voor een officiële vereniging in april 2011 ontstaan op de rug van het paard in de bossen van het Kootwijkerzand… Met elkaar tijdens een gezamenlijke activiteit!

Het resultaat van dit initiatief is dat de initiatiefnemers na hard werken en veel extra uren overleg de selectieprocedure van de KNHS hebben doorlopen en vanaf 1 januari 2012 Ruitersportvereniging Roosendaal als aspirantvereniging onder de vlag van de KNHS draait. Met ingang van 1 januari 2015 zijn wij, na ons 3 jaar te hebben bewezen, een officiële KNHS-Ruitersportvereniging!

Hiermee hopen we nog meer in het openbaar te laten zien wie wij zijn, team rsvroosendaal
wat wij graag doen en vooral ook wat we willen gaan doen in de toekomst.